Va spun sincer, nu sunt fan al concursurilor de fotografie. Din curiozitate, sa vad “daca pot”, am devenit membra a catorva asociatii de profil internationale. Si… le-am ales pe cele mai grele. Am participat la cateva concursuri, am luat cateva premii … dar am spus STOP.

Este frumos, este greu, dar  pentru mine personal nu a fost decat ceva facut din orgoliu si pentru sufletul meu. Orgoliul a fost satisfacut cu brio, asa incat a venit momentul in care am consatat ca nu ma sunt deloc interesata sa particip la concursuri.

Am ramas cu amintiri frumoase, am legat prietenii pretioase cu mari fotografi de nunta din toata lumea, si acesta este cel mai mare castig.

Acum nu mai particip la concursuri, dar ma bucur sa jurizez din cand in cand, mai ales in Romania.

In anul 2014 am devenit membru al prestigioasei asociatii ISPWP (The International Society of Professional Wedding Photographers ). Fata de alte asociatii de profil, afilierea la ISPWP nu consta doar in achitarea unei taxe anuale, ci se obtine in urma unei verificari atente a portofoliului.

“Our requirements are experience, talent, and professionalism. To be accepted, a photographer must have shot at least 50 weddings, submit their portfolio for review, agree to operate under the ISPWP Code of Conduct, and have an ISPWP Sponsor or four references. And THEN they have to be voted in by current members.

In short, when you hire an ISPWP Photographer, you are hiring a talented veteran with a track record, peer recognition, and a passion for creating heirloom images of your wedding.”

ISPWP organizeaza 4 competitii anuale de fotografie de nunta, la care participa unii dintre cei mai buni fotografi actuali la nivel mondial, asa ca da, sunt grele 😀

Concursurile sunt organizate pe categorii, in fiecare categorie sunt premiate 20 imagini.

Fearless Photographers

www.fearlessphotographers.com – este unul din cele mai prestigioase site-uri care reuneste peste 2000 de fotografi din toata lumea. Este o onoare si o provocare sa fii alaturi de cele mai mari nume din fotografia de nunta mondiala. Concursurile Fearless sunt printre cele mai grele, juriul international premiaza in jur de 250-300 imagini intr-o runda, din peste 15.000 trimise.